KUCHARZ

 

  • przygotowuje i profesjonalnie dekoruje potrawy, ciasta, napoje i desery
  • planuje i organizuje pracę w zakładach gastronomicznych
  • tworzy menu na wybrane okazje
  • obsługuje profesjonalny sprzęt gastronomiczny
  • prowadzi działalność cateringową

 Kucharz to osoba, która zawodowo zajmuje się przygotowywaniem potraw, dań dostosowanych do indywidualnych potrzeb i wymagań klientów. Jest to zawód, który wymaga od osób, które go wykonują, talentu kulinarnego i pasji, bowiem tylko one gwarantują sukces w zawodzie.

Dobry kucharz jest w stanie przygotować posiłki, które będą wyglądały jak dzieła sztuki. Pracę znajdziesz w renomowanych restauracjach, hotelach i na statkach. Możesz też założyć własną restaurację czy też prowadzić firmę cateringową.

Nasi uczniowie w trakcie nauki szkolnej pracują na rzeczywistych stanowiskach pracy oraz otrzymują propozycję pracy zarobkowej w czasie wolnym.

Sukcesy kulinarne są w zasięgu Twoich możliwości. 

 

W trakcie nauki zdobędziesz kwalifikacje:

T.6. Sporządzanie potraw i napojów